Vilhelmiinat

8. huhtikuuta 2010

Taivaallisia keksejä nämä vilhelmiinat, suuri kiitos reseptistä kuuluu Minnille. :) Näiden keksien lisäksi en ainakaan muista että olisin koskaan ennen tehnyt muita kuin amerikkalaisia cookie keksejä... ja tietty pipareita ja kaurakeksejä. Ehkä en ole ollut niin keksi-ihmisiä aiemmin? Pitäisi varmaan muuttaa mieltymyksiä nyt leivonnan suhteen ja kokeilla enemmän erilaisia pikkuleipäreseptejä, niitähän tuo varsin vastikään hankkimani kirjakin on pullollaan. Teekupillinen ja keksi iltapäivisin jaksaa kyllä pitää virkeänä iltaan asti. :)

Vilhelmiinat (yksi pellillinen)

- 200g voita
- 2 dl sokeria
- 2 rkl siirappia
- 1 kananmunan keltuainen
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl ruokasoodaa

Vatkaa sekaisin pehmeä voi, sokeri ja siirappi. Lisää keltuainen ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja ruokasooda vehnäjauhoihin, ja lisää jauhoseos voi-sokeri-seoksen joukkoon. Nypi murumaiseksi taikinaksi. Leivo taikinasta neljä samankokoista tankoa ja aseta tangot leivinpaperin päälle pellille vierekkäin, mutta jätä hyvin väliä, sillä taikina leviää uunissa. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jos haluat kekseistä pehmeämpiä, pidä muutama minuutti vähemmän aikaa uunissa. Leikkaa valmiit kypsät tangot heti kuumina sopivan kokoisiksi (n. 3 cm) kekseiksi. Anna jäähtyä pellillä ja säilytä kannellisessa rasiassa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää uus pohja, ja nää reseptit tulee kyllä kokeiluun :) Kiitos vielä eilisestä! -Kallu

Mimi kirjoitti...

Jea, ole hyvä ja kiitos juhlista myös, hauskaa oli. :D