Bruschettat ja romainesalaatti

6. huhtikuuta 2010

Bruschettat ovat aina yhtä ihania ja herkullisia. Ne ovat mitä parhainta illanviettoherkkua ystävien kesken ja jos niiden kanssa tarjoaa vielä hieman romainesalaattia, niin ah, ruokaelämys on valmis. Tämän reseptin sain kerran tutultani, ja vaikka varsinaisia raaka-aineiden määriä en ole ilmoittanut, niin jokainen osaa varmasti itse soveltaa sopivat määrät kuten parhaaksi katsoo. ;)

Bruschettat

- oliiviöljyä
- valkosipulia
- pieni tavallinen sipuli
- tomaattia
- oliiveja
- aurinkokuivattua tomaattia
- suolaa
- mustapippuria
- basilikaa (tuoretta tai kuivattua)
- parmesaaniraastetta
- vaaleaa leipää, esim. ciabattaa tai muuta kaupan leipomosta ostettua

Silppua ym. aineet aika pieniksi kuutioiksi, mutta myös isommat palat voisivat
olla hauskan näköisiä. Pyörittele sipuleita, tomaatteja ja oliiveja muutaman minuutin öljyssä ja lopuksi lisää mausteet. Öljyä kannattaa laittaa sen verran reilusti, että se vähän imeytyy leipään (tai sivellä öljyä leipäviipaleille suoraan). Täyte leipien päälle ja lopuksi päälle parmesanraastetta ja kuumaan uuniin +250c. Valmiita, kun juusto saanut hiukan väriä (n. 3-5 min.).

Lisäkkeeksi romainesalaattia.

Romainesalaatin kastike

- oliiviöljyä
- viinietikkaa (sen verran, että antaa potkua, n. 1/3 osa öljyn määrästä)
- suolaa
- sokeria (taittamaan suolan ja etikan makua)
- pippuria
- kuivattuja yrttejä (mitä kaapista löytyy, esim.basilikaa/timjamia/rosmariinia)
- sinappia (n. 1/2 tl, ilmankin pärjää, mutta antaa hyvän maun)

Koko show vaikka pieneen lasipurkkiin ja sitten sheikataan tasaiseksi. Tarjoillaan romainesalaatin kanssa, jota löytyy kaupoista mm. ruukkusalaattina.

0 kommenttia: