Monet yksinkertaiset ruoat maistuvat jopa yllättävän herkullisilta. Tämä pastaruoka on yksi sellaisista. Tarvitaan vain muutamia raaka-aineita ja hieman aikaa, ja nopeasti valmistuu helppoa italialaista ruokaa.
Bavettine savulohen ja rucolan kera (4:lle)
- 350g bavettine-pastaa (tai vaihtoehtoisesti tagliatellea/spagettia)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
- 120g kylmäsavulohta, ohuina suikaleina
- 55g rucolaa
- suolaa ja mustapippuria
- sitruunanlohko koristeeksi
Kiehauta isossa kattilassa kevyesti suolattua vettä, lisää pasta ja keitä kunnes pasta on al dente (noin 5-10 minuuttia). Hieman ennen keittoajan päättymistä kuumenna öljy paistinpannussa, lisää valkosipuli ja kuullota hetki miedolla lämmöllä. Älä ruskista valkosipulia, muuten se maistuu kitkerälle. Lisää kylmäsavulohi ja rucola, paista jatkuvasti sekoittaen 1 minuutti ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Valuta pasta ja nostele se kevyesti kylmäsavulohen ja rucolan joukkoon. Koristele valmis annos sitruunanlohkolla ja rouhi hieman mustapippuria vielä päälle.
Resepti on Ruokasuosikit - Italia kirjasta (Parragon Books).
Kokkailua ruohonjuuritasolla
Bavettine savulohen ja rucolan kera
6. huhtikuuta 2010
Lähettänyt Mimi klo 18.08
Tunnisteet: Italialaista, Kalaruoat, Pastat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
0 kommenttia:
Lähetä kommentti