Bavettine savulohen ja rucolan kera

6. huhtikuuta 2010

Monet yksinkertaiset ruoat maistuvat jopa yllättävän herkullisilta. Tämä pastaruoka on yksi sellaisista. Tarvitaan vain muutamia raaka-aineita ja hieman aikaa, ja nopeasti valmistuu helppoa italialaista ruokaa.

Bavettine savulohen ja rucolan kera (4:lle)

- 350g bavettine-pastaa (tai vaihtoehtoisesti tagliatellea/spagettia)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
- 120g kylmäsavulohta, ohuina suikaleina
- 55g rucolaa
- suolaa ja mustapippuria
- sitruunanlohko koristeeksi

Kiehauta isossa kattilassa kevyesti suolattua vettä, lisää pasta ja keitä kunnes pasta on al dente (noin 5-10 minuuttia). Hieman ennen keittoajan päättymistä kuumenna öljy paistinpannussa, lisää valkosipuli ja kuullota hetki miedolla lämmöllä. Älä ruskista valkosipulia, muuten se maistuu kitkerälle. Lisää kylmäsavulohi ja rucola, paista jatkuvasti sekoittaen 1 minuutti ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Valuta pasta ja nostele se kevyesti kylmäsavulohen ja rucolan joukkoon. Koristele valmis annos sitruunanlohkolla ja rouhi hieman mustapippuria vielä päälle.

Resepti on Ruokasuosikit - Italia kirjasta (Parragon Books).

0 kommenttia: