Samettinen bataattisosekeitto

7. huhtikuuta 2010

Tykkään itse kovasti sosekeitoista. Varsinkin bataattikeitto on herkullisen hyvää, siinä kun on pieni makean vivahde ja kookosmaito tekee siitä ihanan samettista. Bataatti on muutoin melkein kuin peruna, mitä nyt vaatii hieman pidemmän kypsymisajan, mutta makean makuisena juureksena se on täydellinen sosekeittoihin. Yksi omista suosikeistani. :)

Samettinen bataattisosekeitto (2-3:lle)

- 2 pientä tai 1 iso bataatti, kuorittuna ja paloiteltuna
- 2 porkkanaa, kuorittuna ja paloiteltuna
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä, hienona raasteena (myös inkiväärijauhe käy)
- 50g voita
- 5 dl-1 l kasvislientä
- 1 lime
- 1-2 dl kookosmaitoa
- sokeria, 
suolaa ja valkopippuria

Kuullota kattilassa voissa hienonnettu sipuli ja lisää joukkoon paloitellut juurekset. Kuullota kasviksia 5 minuuttia. Kaada kasvislientä aluksi 5 dl kattilaan (tai kunnes kasvikset peittyvät) ja keitä kasvikset hiljalleen hauduttamalla pehmeiksi. Lisää lientä hauduttamisen aikana jos tarpeen. Soseuta ainekset sileäksi keitoksi. Lisää joukkoon kookosmaitoa, limen mehu ja ripaus sokeria. Lisää myös kasvislientä sen mukaan kuinka juoksevaa/paksua keitosta haluat. Kiehauta sosekeitto, mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile bataattisosekeitto krutonkien kanssa, krutonkien ohjeen löydät caesar-salaatin reseptistä.

1 kommenttia:

Mimi kirjoitti...

Kookosmaidon voi myös korvata kermalla jos ei ole kookoksen ystävä. :) Itse en ole testannut, mutta toimii varmasti hyvin.