Paistettua kanaa ja cashewpähkinöitä

6. huhtikuuta 2010

Tämä oli lempiruokaani Thaimaan matkalla, joten kotiin tultuani yritin kovasti visioida, keksiä ja löytää vastaavaa reseptiä tälle ruoalle. Löysinkin tämän ohjeen sitten jossain vaiheessa netistä, en jotenkaan osannut arvata että ruoalle sen tärkeimmän maun antoi seesamiöljy ja osterikastike (oyster sauce). Näiden kahden avulla onnistuin kuitenkin sitten jäljittelemään lähes oikeaa versiota, mitä Thaimaassa söin. Kelpaa toistaiseksi, herkkuruokaa. :)

Paistettua kanaa ja cashewpähkinöitä (noin 4:lle)

- 450g broilerin rintafilettä, maustamatonta
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 1 punainen chili, hienonnettuna
- 1 punainen paprika, suikaleina
- 6 pientä kevätsipulia, suikaleina
- 2 rkl osterikastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1/2 tl sokeria
- 1-2 dl cashewpähkinöitä maun mukaan
- 1/2 limen mehu
- koristeeksi korianterinlehtiä (hieman hienonnettuna)
- lisäkkeeksi keitettyä ja/tai paistettua riisiä

Leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi ja kuumenna wokpannu. Lisää seesamiöljy, valkosipuli ja chili. Lisää tämän jälkeen broilerin fileesuikaleet ja paista pari minuuttia. Heitä joukkoon suikaloidut paprika ja kevätsipulit ja paista taas pari minuuttia. Lisää sitten osterikastike, soijakastike, sokeri ja cashewpähkinät. Parin minuutin paistamisen jälkeen joukkoon voi puristaa limepuolikkaan mehun, ja ruoan voi tarjota riisin kanssa, annokset voi halutessaan koristella korianterinlehdillä.

0 kommenttia: