Pepperonipasta

12. huhtikuuta 2010


Photo (c) Mimi

Helppo ja nopea pastaherkku, varsinkin pepperonin ystäville. Tästä reseptistä olisi helppo tehdä halutessaan chorizo-versio, hieman espanjalaistyyliin. :) Ohje on jälleen kerran Ruokasuosikit - Italia kirjasta, pian varmasti kulutan puhki kirjan sivut kun sitä niin usein selailen. :D Tähän reseptiin sopii myös valkosipuli hyvin, jos sitä erityisesti rakastaa kuten minä. ^_^

Pepperonipasta (4:lle)

- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 1 punainen ja 1 oranssi paprika, renssattuna ja paloiteltuna
- 800g tomaattimurskaa
- 1 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja pyreenä
- (1 tl paprikamaustetta)
- 225g pepperonimakkaraa, viipaleina
- pieni kourallinen tuoretta persiljaa, hienonnettuna
- 450g kuivaa garganellipastaa, tai muuta vastaavaa
- suolaa ja mustapippuria

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa, lisää sipuli ja kuullota välillä sekoittaen miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sipuli pehmenee. Lisää paprikat, tomaattimurska, tomaattipyree ja paprikamauste (halutessasi). Kiehauta kastiketta, ja lisää sen jälkeen pepperoniviipaleet. persilja ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin, vähennä lämpöä ja anna hautua noin 15 minuuttia. Keitä hautumisen aikana pasta al denteksi (noin 8-10 minuuttia) kevyesti suolatussa vedessä. Valuta kypsä pasta hyvin, siirrä tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon 1 rkl oliiviöljyä. Lisää lopuksi kastike pastan sekaan, sekoita hyvin, koristele persiljalla ja tarjoile heti.


Photo (c) Mimi

Edit: Pepperonipasta sai kuvat, jei. Kuvassa olevaa pastaa muokkasin sen verran, että laitoin pepperonien määrästä puolet pepperonia ja puolet kidneypapuja. Pasta on myös täysjyväpastaa. Tomaattipyreen sijasta laitoin aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina. Hyvää tuli myös näillä muutoksilla. :)

0 kommenttia: