Munakoisoja mozzarellan ja parmesaanin kera

6. huhtikuuta 2010

Aa, ihana Italia... Italia kyllä kummasti pysyy aina lempimaanani, mitä tulee erityisesti ruokiin. Italialaiset ruoat vain vievät kielen mennessään. Tämä resepti on kotoisin pienestä Ruokasuosikit - Italia kirjasta (Parragon Books). Näppärä pieni kirja, täynnä mitä herkullisimpia reseptejä. Nyt esittelemäni resepti on yksi suosikeistani, varsinkin koska olen juusto-ihmisiä itse, rakastan mozzarellaa ja parmesaania. Nam. :D

Tämä on siitä kätevä resepti, että vuokaruoan voi syödä sellaisenaan, jonkin lihan lisäkkeenä tai salaatin kanssa. Mitä kukin itse haluaa.

Munakoisoja mozzarellan ja parmesaanin kera (3-4:lle)

- 1-2 ohueksi viipaloitua munakoisoa, itketettynä
- oliiviöljyä voitelemiseen
- 300g tai 3 pss mozzarellaa (palloja), viipaleina
- n. 60g parmesanraastetta
- 2 rkl korppujauhoja
- 1 rkl voita
- persiljaa koristeeksi

Tomaatti-basilikakastike

- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 salottisipulia, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 400g säilöttyjä tomaatteja (kokonaisia tomaatteja tölkissä)
- 1 tl sokeria
- pieni kourallinen tuoreita basilikanlehtiä, suikaleina
- suolaa ja mustapippuria

Aseta munakoisoviipaleet yhteen kerrokseen uunipellille (tai kahdelle), voitele viipaleet oliiviöljyllä ja paista uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät vielä hajoa.

Tee tällä välin tomaatti-basilikakastike. Kuumenna oliiviöljy kattilassa, lisää salottisipulit ja kuullota välillä sekoittaen 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Kuullotuksen jälkeen lisää tomaatit mehuineen tölkistä ja muserra ne rikki puulusikalla. Sekoita joukkoon sokeri ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita joukkoon lopuksi basilikanlehdet.

Voitele pienehkö uunivuoka oliiviöljyllä ja laita sen pohjalle puolet munakoisoviipaleista. Lisää päälle puolet mozzarellaviipaleista ja tämän päälle puolet kastikkeesta sekä parmesanraasteesta. Sekoita loppu parmesanraaste korppujauhoihin. Tee kerrokset uusiksi ja lopeta parmesan-korppujauhoseokseen.

Ripottele pintaan voi ja paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kuorrute on kullanruskea. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua ja koristele persiljalla.

0 kommenttia: